Despre mine

Oana Preda si sunt solista de muzica populara, traditionala si usoara a formatiei Trygen
Ma numesc, Oana Preda si sunt solista de muzica populara, traditionala si usoara a formatiei Trygen.M-am nascut in localitatea Davidesti, acolo unde revin de cate ori am timp. Nu uit niciodata de locurile natale, aici imi incarc bateriile, gata sa cuceresc lumea si publicul .
Inca din primii ani de viata am indragit muzica populara,iar calatoria mea muzicala a inceput de la varsta frageda de 7 anisori, cand am fost descoperita de doamna prof in inv. primar Gheorghe Maria. Tot la varsta de 7 ani am urcat si prima data pe scena Casei de Cultura Mioveni unde am obtinut si premiul I. Prima aparitie la televiziune a avut loc tot la varsta de 7 ani la postul de televiziune Muscel TV.

Parintii au observat si ei inclinatia mea catre muzica si m-au incurajat sa-mi urmez visul, mi-au fost alaturi in fiecare pas de-a lungul carierei astfel ca la indemnul lor am urmat Scoala Populara de Arta Pitesti- sectia canto popular.

Am urmat cursurile Liceului de Arta ,,Dinu Lipatti” Pitesti, sectia-canto popular, iar mai tarziu am absolvit Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Masterul in Consiliere Educationala, Pitesti.


In anul 2011 am lansat albumul ,, Ioana, frumoasa fata", iar in 2017 albumul ,, Fericirea mea pe lume".
De-a lungul anilor am obtinut mai multe premii printre care amintesc: Premiul I - ,,Mugurii folclorului argesean" ; Premiul I - ,, Cantecele Argesului", Premiul I- ,,Chindia" ; Cea mai frumoasa argesanca''..etc
Am participat la nenumarate emisiuni ale posturilor de televiziune: Antena 1, Etno TV; Favorit TV; Antena 1 Pitesti Muscel TV; Arges Tv; Clar TV, Inedit Tv; Absolut TV etc...

Sunt solista a mai multor ansambluri muzicale: ,, Muguras de primavara"-Davidesti ; ,, Plaiuri Muscelene''- Campulung; ,,Mugurelul''-Costesti. Marturisesc ca sunt o fire cameleonica pe scena de fiecare data incerc sa ma inspir din energia pe care mi-o transmite publicul si sa transmit la randul meu emotii si sentimente prin muzica mea.

Daca ar fi sa descriu iubirea mea pentru muzica in 2 versuri acelea ar fi: “muzica nu imi e pasiune, imi e medicament". Platon candva a zis: ” Muzica oferă un suflet universului,aripi minţii, zbor imaginaţiei şi viaţa oricui” , asa spun si eu ca muzica este totul , este detaliul ce nu poate lipsi din viata noastra.

Stiu clar ca m-am nascut pentru asta, stiu clar ca imi curge prin vene, si stiu ca aceasta frumoasa vibratie nu o sa se termine nicicând. Muzica este cadoul meu primit din partea universului. Si nu o sa incetez niciodată sa o simt, sa o vibrez, sa o cant…
Oana Preda